
Doprajte si plný pohár vône čerstvého červeného bobuľového ovocia s chuťou vybalansovanou medzi tónmi šťavnatého ovocia, zvyškovým cukrom a kyselinkami. Jemný vnem smotanového jogurtu a lahodné…
Kuriér SK už zajtra
Kuriér GLS CZ v piatok 4. 4. 2025
Termíny dodania sú platné, ak objednáte teraz, 2. 4. 2025 10:12 a pre 1 ks.
Ľadové víno CABERNET 2015 má jemnú vôňu jahôd a mliečnej čokolády s nádychom čierneho korenia. Intenzívna červená farba vína spája chute jahody, muškátového orecha a škorice doplnenou o chuť marhule a broskyne.
Príjemná koncová kyselkavá chuť umocňuje sladkú sviežosť ľadového vína. Doporučujeme podávať po hlavnom chode ku krémovým dezertom.
Kanadská provincia Ontario má výhodu, že jej zimné klimatické pomery od novembra do februára umožňujú vyrábať ľadové víno každoročne. Strapce hrozna ponechané na viničoch dokonale premrznú a pri teplote poklesnutej najmenej na -8 stupňov Celsia sa môžu začať zberať. Hrozno obsahuje asi 80 % vody.
Pri jeho lisovaní zamrznute kryštáliky vody ostávajú v bobuliach a vyteká len malé množstvo koncentrovanej, veľmi sladkej šťavy s vysokým obsahom trieslovín, kyselín a aromatických látok, čo je pre výrobu kvalitného ľadového vina žiadané.
Samozrejme produkcia ľadového vína nie je taká jednoduchá. Ontarijsky farmár vlastne ide proti prírode, keď necháva svoje hrozno visieť vo vinohrade dlhšie než do septembra alebo do októbra, kedy býva obyčajne zber úrody.
Toto sladučké hrozno je v zime potravou pre hladné vtáky a divu zver. Taktiež dážď, krupobitie a silný vietor môžu veľmi znehodnotiť a poškodiť hrozno, ktoré môže začať opadávať. O hrozno musí byť veľmi dobre postarané aj počas zberu. Nesmie rozmrznúť pred tým, ako sa lisuje, inak by voda zriedila sladkú a tuhú šťavu. Nie každé hroznové odrody sú vhodne na výrobu ľadového vína. Skúsenosť ukázala, že hrozno s hrubšou šupkou, ako sú odrody Vidal a Riesling, sú na produkciu ľadového vína najlepšie.
Hotové ľadové víno ma jedinečnú a neopakovateľnú chuť.
Niekedy máva koncovku medovo – broskyňovú, marhuľovú alebo dokonca pripomína chuť tropického ovocia. Ľadové víno je mimoriadne vhodne ako dezert po dobrom jedle. Je to naozaj lahodná pochúťka.
Odporúčame podávať:
Tento skvelý Cabernet odporúčame podávať s teplotou 5 - 7°C.
Charakteristika vína:
Hodnotilo 0 užívateľov
Doprajte si plný pohár vône čerstvého červeného bobuľového ovocia s chuťou vybalansovanou medzi tónmi šťavnatého ovocia, zvyškovým cukrom a kyselinkami. Jemný vnem smotanového jogurtu a lahodné…
Príťažlivé rosé, ktoré vzniklo spojením 3 odrôd - Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá a Zweigeltrebe.
Červená klasika Cabernet Sauvignon z edície Solaris s jemnou aromatikou višňovej kôstky a v dochuti s príjemným náznakom horkej čokolády poskytuje okrem týchto odrodovo ,,typických,, vnemov aj svoje…
Jedinečné rosé, ktorého krásna adjustáž poteší každú ženu - Vašu lásku, priateľku, matku, babičku, kolegyňu. Môže to byť darček, poďakovanie, prekvapenie alebo len tak pre radosť...
Odhaľte skvost Strekovského rajóna: Rosé CSF X 2021, Special Selection. Fenomenálna kombinácia Cabernet Sauvignon a Frankovky modrej vás pohladí nádhernými arómami čiernych ríbezlí a malín, zatiaľ čo…
Milovníci rosé vín si prijdú na svoje. Tento Cabernet Sauvignon rosé očarí okrem čerešňovej farby aj intenzívnou vôňou jahôd a lahodnou krémovou chuťou s vibrujúcou kyselinkou.
Rosé víno s pôsobivou intenzívnou ružovou farbou s fialovým nádychom. Aromatický vnem je svieži s dominanciou ríbezľovo jahodových tónov a v chuti obohatený o príjemnú kyselinku. Tento Cabernet rosé…
Cuvée Cabernetu Sauvignon a Frankovky modrej je plné ovocných vôní sliviek, ríbezlí a čiernych lesných malín. Zaujímavé, plné, svieže víno s príjemnými tanínmi a chuťou horkej čokolády, bazy čiernej a…